geboren in liefde...

  Doula Gaia

Zwanger?

Van harte welkom bij doula Gaia, doulapraktijk van Yolande Kusse.

 

Ben je op zoek naar een professionele doula die met jou meedenkt over een fijne geboorte? Of wil je weten wat ik jou meer te bieden heb? 

Als doula en bevallingscoach bied ik zowel emotionele als als fysieke steun tijdens de zwangerschap, geboorte en de periode ná de geboorte van je kind. 

 

Graag maak ik een afspraak voor een kennismaking met jou of samen met je geboortepartner. Dit kan zijn bij jou thuis zijn of op een andere plek. 

Daarnaast geef ik de cursus Relaxed Bevallen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor jou, samen met je geboortepartner. In deze cursus krijgen jullie informatie en oefeningen met o.a. hypnobirthing technieken en mindfulness waarmee jullie het geboorteproces met volledig vertrouwen zullen ingaan. Lees hierover meer...

Waarom vraag je een Doula?

Het woord 'doula' is van oorsprong oud-Grieks en betekent 'dienende vrouw'. Een doula steunt jou en je geboortepartner op een niet - medische manier. De verloskundige of gynaecoloog dragen de medische eindverantwoording. Het belangrijkste is dat jouw geboorte verloopt in rust, vertrouwen en harmonie en dat jij zelf de regie voert. HIervoor moeten de geboortepartners goed met elkaar communiceren en samenwerken. Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen beter bevallen en minder medische interventies zijn als er continue een doula aanwezig is. Jouw doula kan natuurlijk ook een vriendin zijn of je moeder. 

 
 

Over mij

Mijn begeleiding start vanaf het moment dat je mij nodig hebt, dat kan al vanaf de 14de week zijn. De afspraken zijn in principe  bij jou thuis met jou of samen met je partner. Ik vind het heel belangrijk om jou te leren kennen zodat ik mijn begeleiding kan afstemmen op jouw wensen en jij weet wat je van mij kan verwachten. 

 

De onderwerpen van gesprek zullen vanzelf komen. Er komt  veel op je af tijdens de zwangerschap en zeker als het je eerste kindje is. Een goede voorbereiding heeft positief effect op de uitkomst van de geboorte thuis of in het ziekenhuis. Je bereid je voor op beide situaties, een geboorte start bijna altijd thuis tenzij je om medische redenen in het ziekenhuis moet bevallen. Het belangrijkste is dat jij vertrouwen in jezelf hebt en weet wat jij nodig om hier helemaal voor te gaan. Ik steun jou zodat jij zelf de regie hebt over jouw geboorte en beslissingen kan nemen, ook als het anders loopt. voor je partner is het fijn als hij weet hoe jij gesteund wilt worden en wat hij/zij daarvoor nodig heeft.

 

​Aanraking door massage geeft ontspanning die nodig is om de bevalling soepeler te laten verlopen. Jouw lichaam kan zelf door massage pijnstillende stoffen aanmaken. Tijdens mijn begeleiding wil ik jou dit tenminste één keer laten ervaren en leer ik  jouw partner tenminste één massagetechniek aan die gedurende de héle bevalling gegeven kan worden. 

Twee weken vóór de uitgerekende datum sta ik ‘op wacht’ en ben ik 24/7 bereikbaar voor vragen via mail / what’s app / telefoon en/of kom ik bij je thuis. Tijdens de hele bevalling blijf ik zolang als de bevalling duurt. 

 

Ook tijdens de huidige CORONA periode kan ik jou begeleiden. Dit doe ik 'op afstand', maar een wandelafspraak is ook mogelijk. Als je gaat bevallen, kan ik jou wel thuis begeleiden, dit zal veelal in overleg gaan met je verloskundige. Ik neem voorzorgsmaatregelen in overleg zoals een mondkapje. Ik mag helaas niet met je mee naar het ziekenhuis, alléén als ik jouw partner vervang. We kunnen wel afspraken maken om tijdens de ziekenhuisbevalling contact te houden , ook dán is begeleiding mogelijk. Meer vrouwen kiezen daarom nu voor een (bad)bevalling thuis. Een badbevalling in het ziekenhuis is momenteel niet mogelijk. 

 
Contact

 Yolande Kusse

Wagendwarsstraat 22

3581WL Utrecht

​tel +31(0)6 41909973​

yolandekusse@gmail.com

www.doulagaia.nl

KVK 76815692

lid NBvD

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon