Wat kan ik voor jou betekenen?

Tijdens de zwangerschap

Ik help jou bij het voorbereiden van de bevalling. We spreken elkaar een aantal keren bij jou thuis en inventariseren jouw belangrijkste vragen en wensen. Misschien wil je meer weten over het verloop van een geboorte en welke keuze je kan maken tijdens de bevalling. Ook kan ik helpen bij het opstellen van een geboorteplan en/of een cursus aanbieden. Onderwerpen die we verder kunnen bespreken zijn: waar wil jij het liefst wilt bevallen, thuis of in het ziekenhuis; fysiek voorbereiden met yoga, spinning babies; voeding, omgaan met pijn, bevallingshoudingen en rituelen voor, tijdens -en na de geboorte. Je kunt een lotus geboorte overwegen en heb je ideeën wat je wilt doen met de placenta, begraven of verwerken tot capsules of een mooie afdruk in kleur.  

Belangrijk is om te weten hoe jij aangeraakt wilt worden. Graag geef ik jou een massage van voeten, hoofd of een heerlijke lichaamsmassage. Aanraking met aandacht is een belangrijke interventie voor pijnbestrijding door het aanmaken van het ‘gelukshormoon’ oxytocine maar geeft tevens pure ontspanning. 

Tijdens de geboorte

Vanaf 2 weken voor de uitgerekende datum sta ik 24/7 op wacht. Je mag mij bellen vanaf het moment dat je me nodig hebt. Tijdens de bevalling zorg ik dat het jou aan niets ontbreekt met aandacht voor sfeer en ontspanning zodat je helemaal jezelf kunt zijn. Ik zorg dat jouw geboortewensen gerespecteerd worden en steun jouw partner om dit proces te 'bewaken'. Het geboorteplan vormt een belangrijke leidraad.

Na de geboorte

Ik kan de eerste nacht na de bevalling blijven (slapen) totdat de kraamzorg er is. Jij kunt je dan bijkomen en bijslapen van de bevalling.

Benkung Belly Binding 

In meerdere culturen is Belly Binding een gebruik. Een belly bind bestaat uit lange smalle doek van zijde of katoen. die gewikkeld wordt rond het buikgebied (schaamstreek tot de borst). Een belly bind geeft steun en helpt bij het herstel van je spieren en bekkenbodem na de bevalling. Door de lichte druk en steun van de belly bind ontstaat een betere doorbloeding van je hele bekkenbodem gebied. Ik kan je helpen om deze belly bind aan te brengen door jouzelf of met hulp van je partner.  

 
 

Rebozo Sluitingsritueel

Het 3,5 uur durend  Rebozo sluitingsritueel komt oorspronkelijk uit Mexico. Het bestaat o.a. uit een vier-handenmassage, een kruidenbad en de sluiting van het lichaam met Rebozo doeken. Het ritueel wordt door mij gegeven samen met je partner, vriendin of met 'n collega (doula).

Tijdens dit ritueel staan we bewust stil bij hoe de overgang voor jou is geweest van vrouw naar moeder. Er is ruimte om te kijken naar de periode van zwangerschap, de geboorte en het moederschap. Het nodigt uit om oude, niet meer dienende patronen los te laten en jouw kracht en licht weer op diepere lagen te verwelkomen. Het is een moment van diepe ontspanning, van zorg voor jou en het helpt je om jouw lichaam weer te sluiten zodat je zelf weer helemaal je eigen centrum bewoont.

Het is een (cultureel) gebruikelijk om dit ritueel te ontvangen 40 dagen na de geboorte maar kan ook later. Het ritueel is ook zeer passend voor een traumatische bevalling of na het verlies van een kindje maar kan ook dienen voor het verwerken en loslaten van onverwerkt verdriet. Dit ritueel is een groot cadeau en eerbetoon aan jezelf.

Voor specifieke vragen verwijs ik je graag naar

zwangerschapsyoga @ coaching                          Roos Severins            jara.nl

vragen over gezondheid & vitaliteit                     Elvira Conti                totalenergycare.nl

natuurgeneeskundig therapeut    ​                        Sandra Terlouw         natuurlijkterlouw.nl

Contact

 Yolande Kusse

Wagendwarsstraat 22

3581WL Utrecht

​tel +31(0)6 41909973​

yolandekusse@gmail.com

www.doulagaia.nl

KVK 76815692

lid NBvD

 

  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon