Contact
  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon

 Yolande Kusse

Wagendwarsstraat 22

3581WL Utrecht

Tel: 06 41909973​

yolande@doulagaia.nl

www.doulagaia.nl

 

Over Yolande

Wie is Yolande?

Ik woon al meer dan 40 jaar gelukkig samen met mijn beste vriend en echtgenoot. Ik heb en 2 prachtige zonen en met de geboorte van onze eerste kleindochter kwam een droom uit. Van jongs af aan wilde ik veel kinderen én vroedvrouw worden.

Ik heb opleiding tot doula in Utrecht met goed resultaat gevolgd, mede dankzij de mooie vrouwen die mij hun vertrouwen hebben gegeven. Zij willen hun ervaring met mij als hun doula graag met jou delen, hiervoor verwijs ik naar de reviews.

Ik zie mijzelf als een vrouw met passie met alles wat ik doe. Ik ben ondernemend, heb ideeën, zie altijd nieuwe kansen en ben creatief. Met beeldhouwen maakte ik mijn eigen beeld 'Gaia'.

Gaia staat symbool voor 'Moeder Aarde', zij geeft voeding en steunt bij geboorte van nieuwe dingen. Vandaar mijn professionele naam Doula Gaia. 

Wat heb ik gedaan voordat ik doula werd?

Van jongs af aan voel ik mij verbonden met het moederschap en vrouwen. In het begin van mijn carrière was vroedvrouw worden een gedroomde wens. Het liep anders, na de opleiding tot kinderverpleegkundige in het Wilhelmina kinderziekenhuis en de geboorte van mijn oudste zoon, koos ik voor het beroep van wijkverpleegkundige. Als wijkverpleegkundige in de jeugdgezondheidszorg gaf heb ik meerdere jaren cursus aan aanstaande ouders. Mijn eigen ervaring als moeder kwam mij goed van pas toen ik zwanger werd van mijn jongste zoon. De soepele bevallingen thuis met doula begeleiding van vriendinnen staan in mijn geheugen gegrift. Tijdens onze wereldreis naar Azië, de kinderen waren 6 en 12 jaar oud, kwam ik in contact met verloskundigen in Nepal, zij spraken toen al met veel bewondering over de kunde van hun Nederlandse collega’s. Deze reis heeft mij een extra ervaring en liefde voor andere culturen gebracht.