Contact
  • Black Facebook Icon
  • Black Google+ Icon

 Yolande Kusse

Wagendwarsstraat 22

3581WL Utrecht

Tel: 06 41909973​

yolande@doulagaia.nl

www.doulagaia.nl

 

Reviews

Ervaringen van ouders......

We just want to say thanks to an extra special person!
When you first introduced yourself, we didn't realize how lucky we were to get such a great doula☺
You treated us like we were as important as your family members. You truly care for your clients for you showed that to us. We appreciate all that you did for us...
As first time parents, you made everything so easy for us; from telling us what we needed for our baby to being a parttime teacher and motivational speaker☺☺!! Thanks for the trips you took with us to the hospital!
You are a proof that doulas are just as important as caregivers! If it weren't have you, we don't know how things would have turned out! You did so much more than just take care of us well and its good you chose to be a doula!! My husband and I have a deep respect for what you do and the passion you bring to your work. If we ever need help again, we hope to have someone as great as you helping us.
 Lots of love Maggie, Jeff and Israel😙

Ouders van Lydia

We got a free and voluntarly  help  during the pregnancy time from dula that is from Mrs yolande.

She was helping us with a car from our house to every appointments we had. Because she has an experience with pregnancy she was giving us very helpful advices.

Finally she took us to the delivery hospital and she spent the hole night with us until finally the child was borned.

We are new migrants to Netherlands. Although we had an experience with the pregnancy activities, we found  it here somehow different. Thus to meet people like yolande is very helpful.  She is sympathetic  and helped us acting like a mother.

review volgt....

Jolanda, moeder van Thourya Laila

Mijn naam is Jolanda, op zaterdag 3 september 2016 (5:10 uur) ben ik bevallen van een mooie dochter, Thourya Laila. Doula Yolande Kusse heeft mij in de laatste maanden voor de bevalling bijgestaan. Zij begeleidde mij naar de verloskundige, we maakten een plan en vormden een beeld van de gewenste bevalling. Ook werd ik regelmatig door Yolande gemasseerd. We voerden gesprekken over alles waar ik mee zat, zowel fysiek als emotioneel/mentaal. Yolande was als een baken, zij was de constante tijdens mijn bevalling die 24 uur duurde en uiteindelijk in een keizersnede eindigde.

Wat ik vooral fijn vond aan de begeleiding van Yolande was haar begrip voor alles wat speelde in mijn zwangerschap en de oplossingen die zij bood. Ik heb haar als een grote steun ervaren omdat zij continue naast mij stond. Haar komst gaf mij heel veel rust en het gevoel dat ik in mijn eigen kracht kon gaan staan. Door de zwangerschap veranderde veel binnen en buiten mijn lichaam. Ik ervaarde nieuwe verantwoordelijkheden en zorgen of alles wel goed zou gaan. Toen ik Yolande ontmoette zat ik teveel in mijn hoofd. De tweede keer dat we elkaar zagen nam ze mij letterlijk bij de voeten. Ze begon met het masseren van mijn voeten die het zwaar te verduren hadden door het ‘nieuwe gewicht’. Yolande masseert vanuit haar visie en kennis van het integrale ‘lichaam en geest’ principe en voelt intuïtief wat nodig is. Ik voelde me letterlijk ‘indalen’, werd rustiger en kwam meer in mijn lichaam. Ik voelde dat mijn zwangerschap niet alleen een fysiek proces is maar ook een mentale voorbereiding op de bevalling en de periode erna. Yolande hielp mij hierbij met gesprekken, massages, uitwerken van het geboorteplan met o.a. de wens voor een lotusbevalling. Zo werd ik stapje voor stapje begeleid richting ‘het uur u’. Het was ook fijn dat ze meeging naar de verloskundige en ik herinnerde me nog, ik was ruim één week overtijd, dat de vervangende verloskundige (ik beviel in de zomervakantie) mij ‘even’ wilde strippen. Maar ik bleef heel rustig en zeker van mezelf en heb hiervoor bedankt. Die zekerheid werd gesteund door mijn Doula die mij rust bracht in die laatste zware weken. Daarnaast is Yolande ook verpleegkundige van beroep, dit heb ik als een meerwaarde ervaren tijdens haar begeleiding als Doula.

Ik zie de Doula als enorm waardevol in de zgn. "geboortetrein" die over je heen komt razen, vooral als je in een medische omgeving bevalt. Mijn bevalling in het ziekenhuis was achteraf gezien heel zwaar. Ik beleefde dit zo niet omdat er een super ontspannen sfeer was in de geboortekamer met vriendinnen, geuren en muziek. Mijn Doula bewaarde de rust en stelde mij heldere vragen over keuzes die gemaakt moeten worden. Zij lastte gewoon een pauze in toen iedereen aan me aan het trekken was, over het instellen van medicatie e.d. Ze zei: "we gaan eerst nog even een massage doen". Hierdoor keerde de rust terug, kon ik langzaam bijkomen en wist weer wat er aan de hand was. Zij gaf mij als barende vrouw de keuze te doen wat ik belangrijk vond ook als ik even niet meer wist. Ik heb mijn bevalling dan ook als iets heel moois ervaren en bewaar hier fijne herinneringen aan! Er is een mooi geboorteverslag geschreven door Yolande. Dit is erg waardevol om te hebben en ben daar erg blij mee. Ik gun alle vrouwen een Doula bij de geboorte van hun kind omdat ik weet dat dit een belangrijke en zeer positieve uitwerking heeft. In mijn geval voor de verwerking van de keizersnee en mijn ziekenhuisverblijf met Thourya Laila na de bevalling. 

Dank aan mijn Doula Yolande die mij heeft laten zien dat haar beroep heel waardevol is.

Ik wens haar veel succes met haar praktijk. 

Hanneke, moeder van Ravi

Yolande kwam per toeval op mijn pad, alsof het zo moest zijn....Ik was al ruim 7 maanden zwanger, toen ik in contact met haar kwam.


Als bewust alleenstaande mama was het heel fijn om de Liefdevolle zorg van Yolande te mogen ontvangen...Het voelde een beetje minder 'alleen' zeg maar. We hebben fijne gesprekken gehad, de geboorte wensen die ik had goed doorgesproken en Yolande heeft me heel fijn gemasseerd.


Die massage is zo helpend en ontspannend voor me geweest. Het heeft me helpen zakken in mijn lichaam, laten ontspannen en me energie gegeven. Yolande werkt vanuit haar gevoel en dit is te merken....heel Liefdevol en precies dat wat je nodig hebt kan ze je geven! Yolande is een zachte vrouw die graag hoort wat jou in dit prachtige proces helpt en zal actief met je meedenken hoe je wens gecreëerd kan worden.

Helaas verliep mijn bevalling 180°C anders..... in plaats van mijn natuurlijke badbevalling met halve lotus, eindigde ik in het ziekenhuis en werd mijn bevalling enorm medisch. Yolande kon mij, samen met mijn moeder, ondersteunen door mijn rug te masseren. Door de enorme stormbevalling met rug weeën was dit erg fijn. Ook het herhalen van de informatie stelde me gerust. Het idee dat zij er was om ook tijdens mijn bevalling voor mijn ouders te zorgen gaf mij enorm veel rust en kon ik het loslaten en me helemaal focussen op mijn bevalling en de enorme heftige weeën.

Ze heeft ook foto's gemaakt en ik heb een prachtig geboorte verslag van haar gekregen.
Juist omdat mijn bevalling zo anders en heftig verliep, is dit heel belangrijk voor me geweest in de periode nadat Ravi en ik uit het ziekenhuis kwamen. Ik kon me weinig herinneren en een tijdlijn met wat er gebeurt was, hielp me het weer te herinneren.
Ook het ijsje wat je me gaf in het ziekenhuis, een paar dagen na de bevalling, was een fantastisch gebaar!!! Wat genoot ik daar van! Net als de ruimte om te vertellen hoe het met mij en Ravi ging....
 
Je luisterend oor en vriendelijke woorden zijn goud waard!
Lieve Yolande, bedankt voor je Liefdevolle Zorg!
Ik wens jou en de toekomstige nieuwe ouders prachtige geboortes toe!

 

Warme groet, Hanneke en Ravi

Please reload